Det finns en rätt som är så enkel som den är delikat; Lahman. Fråga mig inte vart namnet kommer ifrån för det vet jag inte, vet bara att min exman och hans vänner brukade laga det när dom var på egen hand. Lol dvs när vi fruar inte var hemma eller dom var ansvariga för matlagninge! Barnens pappa är dock sjukt grym på att laga mat, han kommer ju trots allt från en krögarfamilj så. Här är i alla fall hans recept på förra måndagens middag när jag hade dragit ut visdomstanden och inte kunde tugga eller äta ordentlig. Sååååå gott, jag åt tre portioner och då gillar jag inte ens kött! Den går så klart att göra vegansk, maxa då bara med massa grönsaker istället.Du behöver:LammköttValfria grönsaker (ex potatis, morötter, kål osv)TomatpuréHabaneroGör så här:Tvätta köttet och koka det i en hög gryta. Jag gillar inte kött så Ous brukar skära köttet i riktigt små bitar när jag ska äta men annars lagar han den med lite större bitar. Skala och tvätta dina grönsaker och lägg de i grytan när du känner att köttet börjar bli mört. Krydda med allkrydda, jumbo, svartpeppar och vitlök. Låt habaneron kokas i grytan sist av allt eller hacka den i småbitar och koka med grönsakerna.Servera med bröd, i orten säger vi 1kroners bröd även om det var längesen de defakto kostade 1kr. Men jag har ingen aning om vad de heter egentligen bara att de är goda och perfekta för typ allt!Ps. Den här rätten är godast stark, snåla inte med chilin!