Sambusa är en somalisk delikatess som åtnjuts bäst efter att en fantastisk habarier (moster/faster) har trixat och fixat i köket i timmar för din kulinariska njutning! Åh vad jag älskar att ta del av mina vänners fina kulturer och historia. Det är en ynnest att få leva i ett land berikat av många olika kulturer som tillsammans blir en, multikulti Sverige. Ett underbart härligt och framförallt gott Sverige! Men hur gör man Sambusa har ni, som inte har vänner som mina som levererar massa gott på silverfat, frågat mig. Och vart kan man köpa dom undrar några lika lata som jag själv. Recept finner ni här, och de kan köpas bla på somaliska cafén ex i Rinkeby eller genom att beställa från fina habariers som snällt nog vill dela med sig av sin matkultur. Har du lyxen att få sambusas från en ayeyo (mormor/farmor) så dela med dig!!! Jag pratade med matkreatören Khadija om denna härliga rätt och för henne innebär sambusa en nostalgisk tripp till barndomen. Sabusa, som hon säger, är en rätt många kopplar till fastemånaden Ramadan. Khadija säger också att ”sabusa är otänkbart även högtider som fester, bröllop eller bjuda hem fina gäster”. Sambusa utan chai till borde vara olagligt! Superenkelt att göra. Koka vanligt grönt te med kanelstänger, nejlika och kardemumma. Valfri mängd socker eller honung och mjölk till. Gårdagens middag bestod av stekt lax med potatismos, grönsaker och sambusa, en hit!